Cascada.ro
0%
Rezervă acum
0

Nu ai niciun produs în coș.

Atracții turistice

Poiana Țapului Stațiune balneo-climaterică în trecut, cu administrație proprie, în prezent Poiana Țapului a devenit un cartier al orașului Bușteni. Glumeț denumită “capitala României” în vremea mandatului de președinte al lui Emil Constantinescu, Poiana Țapului are un trecut bogat, încărcat de istorie, în special în ceea ce privește anii în care România a cunoscut monarhia. În această localitate, pe șoseaua națională, se află mica reședinţă a prințului Ferdinand, din perioada ce a premers înscăunarea sa ca rege al României.

Acces

Cascada Urlătoare

Din Poiana Țapului pornește drumul către Cascada Urlătoarea, una dintre cele mai frumoase și impresionante cascade din munții României. Traseul către aceasta este unul ușor, accesibil atât vara cât și iarna și semnalat cu un cerc albastru.

De la “Cascada – Camere de inchiriat” până la Urlătoarea sunt de parcurs 2 kilometri, de-a lungul unui drum forestier, iar la capătul acestuia se efectuează o scurtă ascensiune.
Durata traseului este de aproximativ o oră, iar altitudinea la care se ajunge este de 1100m.

Zamora

Pitorescul deal, situat pe partea celalaltă a drumului național față de munții Bucegi, Zamora – Poiana Țapului oferă scenarii pentru plimbări liniștite pe malul Prahovei, într-un adevărat decor montan. Zamora este considerată a fi cea mai însorită zonă din Poiana Țapului și Bușteni.

 

Tot aici, pe dealul Zamora, între anii 1941-1942, a avut domiciliu obligatoriu Lucrețiu Pătrășcanu, intelectual de stânga devenit victimă a comuniştilor după război. Aici a finalizat redactarea volumului “Sub 3 dictaturi”, care a cunoscut mai multe ediții, inclusiv una în februarie 1946, la editura l’Horizon International din Paris.

Mormântul medicului Kremnitz, doctorul personal al regelui Ferdinand

Mormântul medicului Kremnitz, doctorul personal al regelui Ferdinand
Monumentul dedicat familiei Kremnitz, Mormântul medicului Kremnitz – Poiana Țapului unde localnicii spun că ar fi înmormântată și Mite Kremnitz, a fost recent mutat în parcul localității. Mite a fost una dintre muzele și iubitele lui Mihai Eminescu, doamnă de curte a Reginei Elisabeta și cumnată a lui Titu Maiorescu. Wilhelm, soțul său, a fost doctorul personal al Regelui Ferdinand. Mormântul medicului Kremnitz – Poiana Țapului Inițial monumentul se găsea în capătul de sus al străzii Nicolae Bălcescu (aceeași stradă pe care se află și “Cascada – Camere de inchiriat”), într-o poieniță, pe malul râului.

Read More
+

Cauta camera

Required fields are followed by *